min

Tags in dit artikel

,

Onder leiding van de Internet Society Nederland (isoc.nl), zal er een not for profit consortium via het internet gratis ICT lesmateriaal beschikbaar stellen voor gebruikers, instellingen en bedrijven. De Europese Unie sponsort het consortium 1 miljoen euro.

Het team bestaat uit kennisorganisaties en universiteiten uit Azië, Latijns-Amerika en Europa. Het project waarop het lesmateriaal bereikbaar is wordt met de naam SELF gedoopt. Deze naam staat voor Science, Education and Learning in Freedom. Het doel van het project is om de Europese kenniseconomie te helpen met de achterstand die zij hebben te verbeteren. De rol van Europa daarin is om de ICT en software te verbeteren.

Het aanbod van lesmateriaal is op dit moment volgens het ISOC schaars. En dat is dan ook de reden waarom er een centraal verzamelpunt wordt opgezet, het moet een belangrijke impuls geven zodat de ontwikkeling van trainingsmateriaal zoals open source software door gaat. Het project wordt 10 juli in het stadhuis van Den Haag gelanceerd tijdens een internationale conferentie daar.