1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Atari heeft aangekondigd geen Playstation 3 games te ontwikkelen voor 2007. Sony zou volgens gamesproducent te weinig informatie geven over hun nieuwe console om goede games te kunnen ontwikkelen. Wel zal het bedrijf games uitbrengen voor de Xbox 360 en de Nintendo Wii.

Een ruwe schatting van de launchdatum en de te hoge prijs is volgens Atari de enige info die het bedrijf heeft. Op die manier kan het naar eigen zeggen geen games ontwikkelen. Wel komen dit jaar games uit voor de Nintendo Wii en de Xbox 360. Door de gelijkenissen tussen de GameCube en de Wii is het mogelijk om sneller games te ontwikkelen.

Toen de nieuwe consoles werden voorgesteld leek het zo klaar als een klontje. Sony behoudt zijn marktpositie met de playstation 3, gevolgd door Microsoft en Nintendo. Verschillende bedrijven verwachten groot succes van de Nintendo Wii en de Xbox 360, terwijl de Playstation 3 achteraan zou bengelen. De launchgames en support van verschillende producenten zijn reeds afgestemd op deze veronderstellingen.

Toch zijn er nog verschillende mensen overtuigd van de kansen van de Playstation 3. Jez San, oprichter van Argonaut Software geeft aan dat de Playstation 3, ondanks zijn hoge prijs het zal winnen door zijn Blu-Ray speler. Volgens hem kopen mensen veel liever een Playstation 3 dan een stand-alone Blu-Ray speler voor 1000 dollar.