min

Tags in dit artikel

, , , ,

De maker van Grand Theft Auto, Dave Jones, heeft in een interview met het magazine Edge laten weten dat hij het betwijfelt of Sony het in zich heeft om Microsoft’s Xbox 360 te verslaan op het gebied van online gaming met hun PS3.

Jones vindt het vooral een slecht idee van Sony om uitgevers zelf hun eigen standaarden te laten bepalen voor online games. Hij geeft als voorbeeld dat niemand zijn credit card gegevens aan vijf verschillende bedrijven wil doorgeven voor enkele extra downloads. Hij vervolgde dat Sony altijd een grootmacht geweest is in gameland, vooral met de PlayStation 2, maar dat dit wel eens totaal anders zou kunnen uitpakken met de PlayStation 3. Hij voelt zich dan ook meer en meer aangetrokken tot Microsoft met hun Xbox 360.

Dave Jones mag dan wel de maker van de GTA-franchise zijn, maar na GTA II heeft hij er niet meer aan gewerkt. Hij werkt momenteel aan een nieuwe Xbox 360 titel genaamd Crackdown dat vorig jaar voor het eerst aangekondigd werd. Edge magazine vroeg deze man ook nog even wat hij van de recentere GTA games vond en Jones vertelde dat hij GTA: Vice City een echte topper vond, maar San Andreas vond hij dan weer erg mager.