De 17-jarige Steffan Amende uit Almere heeft tijdens de World Cyber Games 2006 in Monza, het grootste en meest prestigieuze gametoernooi ter wereld, een bronzen plak gewonnen bij het racespel ‘Need for Speed: Most Wanted’.

Steffan Amende heeft net niet de Russische Alan kunnen verslaan op World Cyber Games 2006. Opmerkelijk is wel dat Steffan Amende nog maar één jaar bezig is met de game. Brons is tevens het hoogste wat de Nederlanders dit jaar hebben weten mee te nemen. Behalve de medaille kan Amende ook nog 1.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Vorig jaar had alleen ‘Grubby’ een medaille voor Nederland bij zich. Opmerkelijk is dat de eSports steeds meer interesse krijgen, steeds meer mensen beoefenen het en zijn bereid mee te doen aan toernooien. Tijdens de finale van de World Cyber Games in Monza was dit jaar een recordaantal landen vertegenwoordigd. 700 gamers uit 67 landen deden mee. Nederland heeft het tevens beter dan ooit tevoren gedaan. Het team kwam met al haar vier deelnemers de poulfase door, maar behalve Steffan, wisten de deelnemers net niet de halve finale te halen.