2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat Sony verschillende rechtszaken had aangespannen tegen de import winkel Lik-Sang, heeft de winkel het loodje gelegd, dit tot ongenoegen van vele gamers.

Zoals eerder op Techzine te lezen was, is Lik-Sang schuldig bevonden aan copyright schending door Japanse PSP’s te verkopen in Europa. Sony zegt de consumenten te willen beschermen tegen het kopen van een product (de PSP in dit geval) dat niet voldoet aan de Europese veiligheidsnormen onder andere door het verschil in netspanning. Lik-Sang is het hier helemaal niet mee eens, de web winkel beweeert dat elke verkochte Japanse PSP geleverd wordt met een officiële 100V-240V AC adapter van Sony die voldoet aan wereldwijd gestelde veiligheidsnormen. Pittig detail, volgens Lik-Sang hebben verschillende topmensen van Sony al Japanse PSP hardware of software geïmporteerd naar Europa via hun webwinkel.

Vandaag was op Lik-Sang.com te lezen dat alle activiteiten zijn stil gelegd en dat het niet meer mogelijk is om producten te bestellen. Lik-Sang werkt nauw samen met PayPal en verschillende banken om alle lopende bestellingen terug te betalen zodat de consument hier niet de dupe van wordt. Pascal Clarysse, marketing manager van Lik-Sang, meldt dat dit volledig Sony’s fout is en dat het een groot verlies is voor de gamewereld.

Quote:

"Blame it on Sony. That’s the latest dark spot in their shameful track record as gaming industry leader. The Empire finally ‘won’, few dominating retailers from the UK probably will rejoice the news, but everybody else in the gaming world lost something today."

Sony meldde echter aan GamesIndustry.biz dat het bedrijf helemaal niet de oorzaak hiervan is. Zo is Lik-Sang niet komen opdagen bij de rechtszaak en hebben ze de som geld door de rechter toegewezen aan Sony niet betaald. Sony meldde ook dat Japanse PSP’s geïmporteerd door Sony medewerkers enkel voor onderzoek bedoeld waren. Sony is tevens ook niet te spreken over het feit dat Lik-Sang persoonlijke informatie van hun klanten heeft vrijgegeven.