StreamServe, een over de hele wereld bekende specialist in EDP technologieën, kondigt een samenwerking aan met TNT Post.

In de samenwerking die gisteren aangekondigd werd, zullen de bedrijven samen aan een nota gaan werken, die digitaal inzetbaar wordt. Een digitale nota dus. Deze digitale nota moet de aansluiting met de klant van diverse bedrijven gemakkelijker gaan maken.

De digitale nota moet een totaaloplossing gaan worden van diverse problemen, zoals het maken en distribueren van diverse facturen. Diverse banken zijn ook al samen gaan werken, zo kent ABN AMBRO de NotaBox, in deze box kan je al je nota’s ontvangen.
Met de nota’s die digitaal verzonden worden, gaan minder dingen fout. Zo kan er geen foutbezorging e.d. meer voorkomen. Er zijn al enkele grote bedrijven die nu al digitaal facturen sturen, te weten UPC, VGZ Zorgverzekeringen, Neckermann.com en de Kesteren Groep.

Jan Beukers, Directeur van de Kesteren Groep: "Wij zijn groot geworden in de medische sector en verwerken jaarlijks circa vier miljoen facturen. Inmiddels hebben we al een groot aantal voordelen ervaren van StreamServe in combinatie met De Digitale Brievenbus van TNT Post. Van de documenten zal straks 80% digitaal zijn, maar 20% zal nog altijd fysiek worden afgehandeld. We zijn nu in staat vanuit onze bedrijfsapplicaties in één en hetzelfde proces ieder willekeurig document te printen en tegelijkertijd ook in ieder gewenst digitaal formaat te produceren. Wij verzorgen met StreamServe 100 procent van de facturatie van de klant of het nu digitaal verzonden moet worden, lokaal elektronisch moet worden gearchiveerd of via de post moet worden verstuurd."

Eelco van Wijk, Commercieel Manager De Digitale Brievenbus bij TNT Post: "Wij zijn blij met de samenwerking met StreamServe omdat het nu voor grote en middelgrote bedrijven gemakkelijker, sneller en goedkoper is om zich aan te sluiten. Onze dienstverlening wordt daarmee laagdrempelig, waardoor we een snelle toename van het aantal deelnemende bedrijven verwachten."

Harold van der Horst, Marketing Manager bij StreamServe: "Het kost organisaties nu nog veel tijd en geld om bedrijfsapplicaties aan te sluiten op De Digitale Brievenbus. Met StreamServe Digitale Nota is dat verleden tijd. Bedrijven hoeven door deze standaard oplossing hun maatwerkapplicaties niet aan te passen, wat veel complexiteit wegneemt en geld bespaart. Zo bieden wij al een oplossing vanaf 7.500 euro exclusief implementatiekosten. Andere voordelen zijn dat binnen één proces een geleidelijke overstap mogelijk is van papieren naar elektronische facturen en dat deze ook automatisch gearchiveerd worden. Naast facturen kunnen ook andere documenten worden toegevoegd. De oplossing is al interessant voor bedrijven vanaf ongeveer vijftigduizend facturen per jaar. Meerdere klanten van ons maken al gebruik van deze oplossing: Kesteren Medical Factoring, Agis Zorgverzekeringen, ProLife Zorgverzekeringen en OZ Zorgverzekeringen."