Nintendo heeft plannen om een nieuwe versie van de Wii volgend jaar te gaan verschepen, deze zal ondersteuning bieden voor high-definition afspeelbare media en is dan ook uitgerust met een HD DVD speler, mits we de geruchten moeten geloven.

Gameinformer.com heeft een artikel waarin de Amerikaanse president van Nintendo, Reggie Fils-Aime, claimt dat ze de Wii juist zonder high-definition ondersteuning hebben uitgebracht om de prijs laag te houden. Echter geven zijn uitspraken ook blijk van het feit dat ze misschien plannen hebben om alsnog een nieuwe Wii uit te brengen die hier wel ondersteuning voor heeft.

Een woordvoerder van Nintendo ontkende de speculaties echter, zijn uitspraak was al volgt: "absolutely not currently announcing any plans to upgrade the maximum resolution from 480p”.

Toch is ook hier weer op te merken dat de woordvoerder het niet compleet uitsluitte dat de mogelijkheid bestaat. Hij merkte op dat Microsoft ook achteraf haar Xbox 360 heeft kunnen patchen om zo ondersteuning voor de 1080p resolutie mogelijk te maken. Nintendo heeft bovendien ook al een patch uitgebracht die het mogelijk maakt om game save’s op te slaan op SD geheugenkaarten.