2min

Organisaties zien dat implementaties van Office 365 flinke vertraging oplopen door gateway appliance upgrades en buitensporige network latency. Dat blijkt uit onderzoek van Zscaler onder 250 Europese en Amerikaanse organisaties die de suite van Microsoft hebben uitgerold. 

In het 2019 Office 365 Migration Survey-rapport deelt Zscaler de resultaten uit zijn onderzoek, die inzicht moeten bieden in de problemen die organisaties met de suite ervaren. Die resultaten tonen dus onder meer aan dat gateway appliance upgrades en network latency voor uitdagingen zorgen.

Zo geeft 41 procent van de organisaties aan dat overbezetting van het netwerk een grote impact heeft op de gebruikerservaringen. 63 procent van de ondervraagden stelt bijvoorbeeld dat de samenwerking in Office 365 onder de netwerkproblemen die zij ervaren lijdt.

Bijna de helft – 49 procent – zegt dan ook naar mogelijkheden te kijken om netwerkproblemen op te lossen. Het gaat dan om directe internetverbindingen, die overbezetting moeten verminderen en latency als gevolg van het omleiden van het internetverkeer moeten voorkomen. Microsoft raadt in zijn connectivity guidance dan ook dergelijke directe internetverbindingen aan. Deze verbindingen moeten de connectie met cloud-diensten optimaliseren.

Legacy

Volgens 40 procent van de ondervraagden is de grootste vertraging bij het implementeren van Office 365 het gevolg van het moeten upgraden van de gateway appliances. Volgens Punit Minocha, SVP van Business and Corporate Development bij Zscaler, maken veel organisaties daarnaast de fout om de suite te implementeren bovenop de al bestaande legacy-netwerken. Dat leidt volgens hem tot een slechte gebruikerservaring en falende verbindingen.

“Moderne cloud-applicaties vragen om moderne cloud-architecturen”, aldus Minocha. “Office 365 is ontworpen om zo dicht mogelijk bij de gebruiker geplaatst te worden, maar traditionele netwerken kunnen datzelfde voordeel niet bieden.”

Het onderzoek geeft tot slot inzicht in de drie voornaamste redenen om naar de suite van Microsoft te migreren. De belangrijkste reden is dat de IT-complexiteit verminderd wordt, aldus 60 procent van de respondenten. 52 procent geeft het verhogen van applicatie-betrouwbaarheid als reden aan, 50 procent noemt het verlagen van kosten.