2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Engadget heeft laten weten dat uit betrouwbare bronnen nu zeker is dat de zwarte Xbox 360 uit gaat komen. Deze nieuwe Xbox zal de Xbox 360 Elite gaan heten.

De nieuwe console van microsoft zal echter maar in beperkte aantallen te verkrijgen zijn, een aantal honderdduizend zou een zeer reëel aantal zijn. Net als de behuizing zullen de controller en headset ook in zwart geleverd worden, en zal alles in een nieuwe doos zitten. In de Verenigde Staten moet deze Elite-versie 479 Dollar gaan kosten.


Mogelijk gaat de 360 Elite eruitzien als deze Photoshop impressie
die alweer een tijdje op internet circuleert

De hardware die ingebouwd wordt in de Elite-versie zal later ook de hardware worden die terug te vinden zal zijn in de Premium versie van de Xbox 360. Dit houdt in dat er een 120 GB hardeschijf in zal zitten en de console zal beschikken over HDMI.
Ook zal er wederom geen HD DVD-drive ingebouwd of gebundeld zijn. Zo ook voor Wi-Fi, Microsoft heeft ook nog geen plannen om dit in te bouwen, alhoewel dat iets is wat altijd nog kan wijzigen.

Op het moment dat de Xbox 360 Elite uitverkocht is door de kleine oplage zal de Xbox Premium verkocht worden, deze neemt dan de plaats in van de Elite versie. Men verwacht dat de Premium versie eind zomer of in de herfst uit moet komen. Dat zou dus moeten betekenen dat we niet heel erg lang meer hoeven te wachten op de zwarte Xbox omdat deze voor de Premium-versie uit moet komen.