1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nog geen halve maand na de release van de PS3 in Europa zijn onze overzeese buren al toe aan de eerste prijsverlaging. Een tweetal internetwinkels hebben de prijs van het 60GB model verlaagd en volgens de berichten zou Sony zelf in oktober al een prijsverlaging gaan doorvoeren.

Bij de lancering kostte de PS3 in Het Verenigd Koninkrijk 425 Engelse pond, wat neerkomt op ongeveer 625 euro. De Engelse winkels WH Smith bood dit weekend echter 25 pond korting op de 60GB versie van de PS3. In dit geval betrof het een tijdelijke actie wegens pasen, maar de website Play.com biedt voorlopig dezelfde korting, waardoor de prijs 400 pond, oftewel 587 euro wordt. Voor de landen die de Euro gebruiken is dat niet echt heel bijzonder, aangezien de 60GB PS3 console daar momenteel 599 euro kost.

Play.com levert de PS3 echter wel gratis af en levert behalve de Blu-ray film Click ook een gratis HDMI kabel mee, wat toch een aardige extra is.
De geruchten gaan echter dat Sony de 20GB versie van de console wil gaan schrappen en de prijs van de 60GB versie rond oktober met 100 dollar omlaag wil brengen. Dat zou de prijs op gelijke hoogte brengen met de Xbox 360 Elite, die naar verwachting op 29 april in de Amerikaanse winkelschappen zal liggen.