1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft een kijkje genomen in Apple’s marketinghandleiding en de gepersonaliseerde startpagina hernoemd naar iGoogle.

De nieuwe naam was al langer de interne naam voor de dienst die de gebruiker in staat stelt om een gepersonaliseerde webpagina te maken. Deze bevat zoals gebruikelijk de zoekdienst van Google, maar de gebruiker kan ervoor kiezen dat ook het nieuws, weer, e-mail etc. wordt weergeven. "De naam omvat interactiviteit, het internet en personalisatie in één," volgens Sophia Brueckner, software engineer van iGoogle.

iGoogle introduceert tevens een grote hoeveelheid "gadgets", welke verschillende soorten informatie kunnen leveren, zoals je IP-adres, sportresultaten, maar ook de "Garfield van de dag". Google heeft ook gedacht aan tools om je eigen gadget te maken, gebasseerd op voorgedefinieerde stijlen om informatie, foto’s en video’s met vrienden te delen.

Het maken van een gadget is zo simpel als het kiezen van een stijl, het invoeren van de informatie en uiteindelijk het e-mailadres van je vriend kiezen. De gadget kan worden geupdate wanneer men de inhoud wil veranderen.

Om de puntjes op de i te zetten kunnen iGoogle-gebruikers kiezen tussen een groter aantal stijlen dan voorheen.