1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

iGoogle is momenteel de snelst groeiende dienst van Google. iGoogle groeit sneller dan Gmail of Google Earth, aldus John Steinback van Google. De stijging is gemeten aan de hand van de gebruikers aantallen.

Google introduceerde meer dan twee jaar geleden een persoonlijke pagina, ‘personalized homepage’ genaamd. Alweer vier maanden geleden is deze naam omgedoopt tot iGoogle. "Niet alleen de naam verandering heeft gezorgd voor een sterke groei maar ook de nieuwe mogelijkheden", meldt John Steinback, producent manager bij iGoogle.

iGoogle kan wel hard groeien maar komt niet over de gebruikersaantallen van de zoekmachine Google heen, of het aantal gebruikers van Google Earth. Het precieze aantal iGoogle gebruikers is voor ons onbekend, omdat Google geen getallen bekend maakt. De laatste drie kwartalen,dus ook al vóór de naamsverandering, was iGoogle een snel groeiende dienst. Steinback zegt dat er wereldwijd tientallen miljoenen iGoogle gebruikers zijn.

Google is overigens niet de enige aanbieder voor een persoonlijke startpagina: Yahoo, Microsoft en Netvibes bieden deze diensten ook aan. Op de sociale netwerken zoals Facebook en Hyves kun je ook je profielen uitbreiden met kleine gadgets, zoals een filmpje van YouTube en dergelijke.