1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft vrijdag in New York en San Fransisco de deuren naar Halo 3 geopend. Gamers kregen de kans om een eerste indruk van het spel op te doen, een week voordat het testen van de bèta begint.

Geselecteerde gamers en gameredacteuren waren aanwezig op het evenement, waarbij men alleen op uitnodiging naar binnen mocht. Het veel verwachte spel voor de Xbox 360 zal een van de eerste spellen zijn die Microsoft als next-generation promoot en het belooft een meer realistischer speelervaring te worden.

Een aantal gamers die zich ingeschreven bij verschillende promotie-evenementen krijgen vanaf Woensdag ook de kans om een bèta van het spel te testen. Volgens een criticus is er echter nog een lange weg te begaan voordat Halo 3 een spel op het next-generation niveau is.

Reuters publiceerde een quote van Nicholas Puelo, een van de gasten op de Halo 3 preview party. "De graphics kunnen wat werk gebruiken… Ze zijn niet veel anders dan die van de voorgaande versie."

De verkoopgetallen van Halo 2 kwamen dicht in de buurt van een record, enkele jaren terug. Bijna 2,5 miljoen spellen gingen over de toonbank in de eerste 24 uur dat het spel op de markt was. Dit bezorgde Halo 2 de titels van het snelst verkochte spel voor de Xbox en die van het best verkochte spel.

Verwacht wordt dat Halo 3 vóór Kerstmis in de schappen zal liggen.