Nadat eerder postorderbedrijf Otto in de fout ging met de prijs van een LCD scherm, heeft nu ook Bol.com een soortgelijke fout gemaakt. De webwinkel heeft dit weekeinde een digitale camera op haar website geplaatst voor een prijs van 28,99 euro, terwijl deze camera normaal rond de 350 euro kost.

Bol.com plaatste de Canon Digital Ixus 75 dit weekeinde voor 28,99 op de site. Een aantal klanten probeerde de camera te bestellen, sommigen zagen hun kans schoon en bestelden meerdere exemplaren van de camera. In tegenstelling tot de zaak van Otto kregen de bestellers dit keer vrij snel na de orderbevestiging een mail waarin de bestelling weer geannuleerd wordt.


In de mail aan de klanten die de camera besteld hadden schrijft Bol.com dat de prijs van de camera door een technische fout in het systeem niet de juiste is. Het bedrijf verwijst vervolgens naar haar Algemene Verkoopvoorwaarden en laat weten dat de bestelling geannuleerd is. Als laatste biedt de webwinkel haar excuses aan voor het ongemak.

Opmerkelijk is wel dat de verkeerde prijs op het moment van schrijven nog steeds op de website te zien is. Doordat Bol.com direct een annuleringsmail heeft verstuurd lijkt het onwaarschijnlijk dat de fout verdere gevolgen gaat hebben, zoals bij Otto het geval was. Een groot aantal mensen die in die zaak een orderbevestiging hadden gekregen verzamelden zich in de stichting Postwanorder. Deze stichting verloor eerder dit jaar een kort geding tegen Otto, maar ging daartegen in hoger beroep. Het hoger beroep moet nog behandeld worden.


Bol.com heeft de fout inmiddels hersteld. Ongeveer 1.700 mensen die de camera op de website hadden besteld hebben van het bedrijf een tegoedbon van tien euro gehad. Volgens woordvoerder Frank Witte van Bol.com kon de prijs niet eerder gewijzigd worden wegens technische reden. Om toch alvast wat te doen aan het probleem werd op de site gezet dat het artikel was uitverkocht en werd de mail opgezet. Witte verwacht overigens niet dezelfde problemen als bij Otto, volgens hem heeft Bol.com snel genoeg ingegrepen.