2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft wederom een subtiel tikje uitgedeeld aan Microsoft in de strijd om office applicaties, door een PowerPoint viewer toe te voegen aan Gmail.

Gmail kwam enige tijd geleden met online varianten op Microsofts Word en Excel applicaties, genaamd Google Docs en Google Spreadsheets. Het bedrijf werkt momenteel ook aan een online applicatie om presentaties mee op te zetten, maar heeft daar alvast een voorschot op genomen door een viewer voor .ppt bestanden toe te voegen aan haar Gmail maildienst.

"Gmails nieuwe slideshowfunctie laat gebruikers Microsofts PowerPoint bestanden openen, zonder dat ze die naar hun computer hoeven te downloaden. De feature was een extra klusje voor een aantal programmeurs en is niet gerelateerd aan onze plannen om een presentatie applicatie toe te voegen aan onze Google Docs en Spreadsheets service", aldus een woordvoerder van Google.

De viewer op basis van flash zelf werkt overigens vrij eenvoudig. Als een mail een .ppt bestand als bijlage bevat, wordt er automatisch verwezen naar de viewer. Door te klikken op de knop ‘View as slideshow’. Vervolgens opent de viewer in een nieuw venster, waar met knoppen door de presentatie genavigeerd kan worden, maar ook een specifieke dia gekozen worden via een dropdownmenu. Dit menu biedt eveneens de mogelijkheid om de presentatie automatisch af te laten spelen of de presentatie alsnog te downloaden. De nieuwe feature werkt overigens niet met bestanden die gemaakt zijn met PowerPoint 2007 en is momenteel nog niet doorgevoerd in de Nederlandse versie van Gmail.