1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nu veel Nintendo DS eigenaren flinke hersenen en een hoog iq hebben dankzij Brain Training en Big Brain Academy, is het volgens Nintendo tijd om het gezicht te gaan trainen. Het bedrijf komt namelijk met een camera add-on voor de DS, die gepaard gaat met het spel Face Training, waarmee je je gezicht kunt trainen.

Otona No DS Kao Training, zoals het spel in het Japans heet, maakt dus gebruik van een camera die in het Game Boy Advance slot gestoken moet worden. Vervolgens krijgt de speler steeds gelaatstrekken op het ene scherm te zien en dat moet hij of zij nabootsen in het andere scherm. Het regelmatig oefenen van de gezichtsspieren zou leiden tot een meer elastische huid en een mooier gezicht.

Voor het spel heeft Nintendo de hulp ingeroepen van Fumiko Inudo, een expert op het gebied van gezichten en gezichtstraining. Het spel zal voornamelijk op vrouwen gericht zijn en ligt 2 augustus voor 4800 yen (ongeveer 28 euro) in de Japanse winkelschappen. Het is niet duidelijk of het spel ook naar Europa komt, maar als het een succes wordt onder de Japanse vrouwen is die kans zeer groot.