1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een van de oprichters van Google, Sergey Brin, wil graag met Facebook praten over een eventuele overname of samenwerking. Facebook wil echter niet ingaan op de avances van Google.

Facebook begon in 2004, als een website speciaal voor studenten van Harvard. Sinds mei staat de site open voor leden van alle leeftijden en opleidingsniveau’s. Het ledental van Facebook is dan ook flink gestegen de afgelopen tijd, van 24 miljoen leden naar 29 miljoen leden.

De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft meerdere keren laten weten dat hij van Facebook een onafhankelijk bedrijf wil maken. In mei kondigde hij aan dat Facebook opengesteld wordt voor andere ontwikkelaars zodat deze externe applicaties voor de site kunnen maken.

Omdat een grote onafhankelijke website erg duur is, is Zuckerberg op zoek naar geld. Op dit moment experimenteert de site met advertenties, wat erop wijst dat Zuckerberg zijn bedrijf naar de beurs wil brengen. Niet alleen Google, maar ook Microsoft vormt een potentiële koper. Microsoft levert nu al advertentiediensten aan Facebook, en de gigant wil haar positie op het internet versterken om beter te kunnen concurreren met Google. Een overname van Facebook door Microsoft zou dus een logische stap kunnen zijn.