De video’s op Youtube worden dagelijks meer dan 4 miljard keer bekeken. Daarmee is de videowebsite van Google de afgelopen 8 maanden maar liefst 25 procent gegroeid. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend.

In slechts 8 maanden tijd heeft Google het aantal video’s dat per dag wordt bekeken opgekrikt van 3 miljard naar 4 miljard. Dit zou vooral te danken zijn aan de beschikbaarheid van Youtube op andere platformen dan de computer. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid op veel smartphones, tablet maar ook op televisies. Ook stelt Youtube dat de kwaliteit van de video’s de afgelopen maanden flink is verbeterd.

Ook de hoeveelheid video die wordt geüpload is wederom toegenomen. Waar YouTube in mei van 2011 elke minuut zo’n 48 uur aan video binnenkreeg, wordt er op dit moment zo’n 60 uur aan videomateriaal per minuut geüpload naar Youtube.

Youtube werd in 2006 door Google overgenomen voor 1,65 miljard dollar. Google ziet Youtube als een van de grote mogelijkheden om meer geld mee te verdienen naast het traditionele advertentiemodel wat het bedrijf hanteert.

De meeste video’s op Youtube leveren echter geen geld op. In totaal verschijnen er per week zo’n 3 miljard advertenties bij de Youtube video’s, dat is zo’n 11 procent van het totaal. In totaal wordt er per week dus zo’n 28 miljard keer naar video’s gekeken op Youtube.