1 min

Tags in dit artikel

,

Amazon heeft bekend gemaakt dat het bedrijf binnenkort start met de verkoop van Kindle Singles, een nieuwe categorie e-books in de webwinkel.

De Kindle Singles zijn twee keer langer dan een gemiddeld tijdschriftartikel, daarnaast bevatten de nieuwe e-books niet meer dan enkele hoofdstukken van een gewoon boek. De prijs van het product is nog niet bekend.

"In de meeste gevallen is 10.000 tot 30.000 woorden (30 tot 90 pagina’s) een prima lengte om een betoog te belichten dat goed onderzocht is, goed beargumenteerd en mooi geïllustreerd wordt, ongeacht of het een zakelijke les, een politieke mening, een wetenschappelijk inzicht of een essay over de actualiteit betreft", aldus het bedrijf Amazon.

De Kindle Singles krijgen een eigen afdeling in de Kindle Store, momenteel zitten daar 700.000 Engelstalige e-books. Daarnaast roept Amazon schrijvers, wetenschappers, uitgevers, historici en politici op om hun werk op te sturen naar het bedrijf, zodat lezers over de hele wereld van het product kunnen genieten.