1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ebay heeft spijt van de overname van Skype in 2005. Toen eBay in 2005 Skype overnam voor 2,6 miljard dollar dacht men dat het zo terug verdiend was. Dit is echter niet het geval, het gaat namelijk slecht met Skype.

Wat eBay nu met Skype wil gaan doen is nog niet duidelijk, waarschijnlijk zijn ze op zoek naar iemand die Skype over wil nemen. De oprichter van Skype, Niklas Zennstrom, is al vertrokken bij eBay. Deze vestigt zijn volle aandacht nu op Joost, zijn nieuwste project.

Internet-analisten vonden de overname niet bepaald logisch. Welke connectie kan namelijk gelegd worden tussen een veilingsite en een telefoondienst. De enige reden die internet-analisten konden bedenken was het gebruik van Skype tussen verkopers en kopers op eBay. Dit blijkt uiteindelijk niet succesvol te zijn aangezien eBay-gebruikers vinden dat e-mailen net zo makkelijk gaat.

Volgens eBay is het nog niet het einde van Skype, maar is deze wel in zicht. Daarom hoopt eBay dat een telecombedrijf bereidt is om Skype over te nemen.