min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gokken doe je meestal in een casino of op een speciale goksite, binnenkort is het echter ook mogelijk om via de Nintendo Wii te gaan gokken. Nintendo heeft namelijk aangekondigd dat in de populaire Wii spel Super Smash Bros. Brawl het mogelijk is om weddenschappen af te leggen.

Via de officiële site van Super Smash Bros. Brawl, meldt Nintendo dat het spel over een spectator-mode beschikt waarin spelers online naar een wedstrijd kunnen kijken. Daar blijft het echter niet bij, vooraf kan er namelijk door de kijker gewed worden op de winnaar van de wedstrijd. Natuurlijk gebeurt het gokken niet met echt geld, maar wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde coins die je in het spel kan verdienen. Deze coins kan je vervolgens weer besteden aan stickers voor je digitale stickeralbum. Of je de coins nog voor iets anders kan gebruiken is nog niet bekend.

Wie Nintendo al langer kent dan vandaag, weet dat ze erg veel aan de privacy van hun gebruikers hechten. Wanneer je in de spectator-mode bevindt zal je dus ook niet de namen van de spelers te zien krijgen. Het is daarom ook vrijwel onmogelijk om telkens op dezelfde speler te wedden.

Super Smash Bros. Brawl is één van de spraakmakende Wii games voor 2008. Haar voorganger op de GameCube werd door velen beschouwd als de beste GameCube spel ooit. Het spel staat vooral bekent om de veelzijdige Nintendo-figuren die een hoofdrol in het spel eisen. Sinds de aankondiging van Brawl maken ook andere figuren buiten Nintendo hun opwachting in het spel. Zo werd al eerder bekent dat Solid Snake, bekent van de Metal Gear Solid-serie zijn debuut gaat maken in het spel. Maar ook Sonic, de eeuwige rivaal van Mario gaat zijn opwachting maken.