min

Tags in dit artikel

, , ,

Brawl

Ik zal beginnen met een korte inleiding voor de mensen die het spel nog niet kennen. Super Smash Bros. is een game waarbij jij als Nintendo-karakter je tegenstander buiten het veld moet proberen te slaan. Dit doe je door een zo hoog mogelijk percentage schade bij je tegenstander te slaan. Hoe meer schade je tegenstand heeft, hoe verder hij naar achteren deinst wanneer je hem raakt.


De opvolger van het bestverkochte Gamecube-spel is toch het leukste wanneer je het speelt in de meerspelermodus. Het is dus gewoon de bedoeling om je tegenstanders van het speelveld af te slaan, schoppen, stoten of duwen. Dit is niet altijd even makkelijk, beginners zullen er nog wel eens aflopen. Maar er zijn zoveel bewegingen dat je vaak weer terug kunt komen door een aantal combinaties uit te voeren.

Als eerste heb je de Brawl-modus. Dit is een soort deathmatch voor meerdere spelers. Hier zijn veel variaties op mogelijk. Bijvoorbeeld de duur van een potje of het maximaal aantal levens dat je mag verliezen. Ook kun je aangeven welke voorwerpen je wel wilt laten verschijnen en welke niet, zo kun je het hele spel naar jou smaak ‘inrichten’. Je kunt enorm veel veranderen, het schade systeem, de grootte van de spelers, de zwaartekracht, de snelheid, wat voor voorwerp de spelers op hun hoofd hebben, of ze van metaal of een doorzichtige stof zijn, enzovoorts, enzovoorts.