1 min

Tags in dit artikel

, ,

Citrix heeft overeenstemming bereikt over de overname van Wrike voor 2,25 miljard dollar (1,9 miljard euro). Met het platform wil Citrix vooral nieuwe markten waarin het tot nu toe weinig aanwezigheid had, zoals de collaborationmarkt, aanboren.

Met de overname van Wrike, waar eerder geruchten over waren, krijgt Citrix een SaaS-platform in handen waarmee klanten hun projecten kunnen beheren en volgen. Ook biedt het platform diverse mogelijkheden voor samenwerken en productiviteit. Het platform van Wrike zal worden geïntegreerd met de bestaande digitale werkproducten en -platforms van de virtuele desktop- en cloudspecialist.

Bijdrage aan omzet en winst

De overname moet direct gaan bijdragen aan de omzet en de winst van Citrix, maar vormt ook de opmaat naar diverse verticale markten. Het gaat hierbij vooral om markten die nog weinig de diensten en producten van Citrix gebruiken. Volgens Citrix worden de eigen oplossingen en toepassingen vooral door IT-afdelingen gebruikt. Het platform van Wrike wordt vaak in andere afdelingen gebruikt en daar liggen nu dus de kansen.

Kleinere bedrijven en software-abonnementen

De overname maakt het nu mogelijk om meer ‘cross-sell’ uit te voeren en dus daarmee de omzet en winst een boost te geven. Met Wrike hoopt Citrix ook naast grote bedrijven meer tractie te krijgen in kleinere bedrijven. Dat Wrike een SaaS-platform is, helpt Citrix ook bij de ingezette transitie van on-premise licenties naar cloudgebaseerde abonnementsmodellen.