min

Tags in dit artikel

, ,

Yahoo lanceert vandaag een gelimiteerde bétatest van haar nieuwe fotosite Yahoo Photos. Met de nieuwe site kunnen mensen foto’s met hoge resoluties downloaden, foto’s voorzien van omschrijvingen en commentaar leveren op andere foto’s.

Grootste verandering is de nieuwe interface van de service. Op de welkomstpagina zijn de foto albums van de gebruiker en vrienden aan de linkerkant te zien. Ook zijn er aan die kant grotere versies van recent geplaatste foto’s te zien. Verder kan de gebruiker zijn foto’s eenvoudig verslepen om ze opnieuw te rangschikken en hernoemen door op de oude naam te klikken.

Elke foto kan naast de naam ook nog een omschrijving meekrijgen en wordt standaard ingesteld op privé. De site is geintegreerd met Yahoo Mail, Messenger, Mobile en 360, waardoor gebruikers op verschillende manieren bij hun foto’s kunnen komen.
De techniek achter de nieuwe fotosite komt van Flickr, een bekende fotosite die Yahoo vorig jaar overnam. Deze site richt zich vooral op de professionele fotograaf en gevorderde amateurfotograaf die hun foto’s onderling willen delen en communities willen opzetten.

"Yahoo heeft de technische verfijning die ontwikkeld is bij Flickr geschikt gemaakt voor de grote massa", aldus Brian Bowman van Yahoo.
Yahoo Photos is volgens ComScore momenteel de populairste fotosite op het internet. De site heeft ongeveer 30 miljoen gebruikers die foto’s opslaan en delen met vrienden en familie.