2min

Tags in dit artikel

, ,

Greenpeace heeft gamers opgeroepen om Sony, Microsoft en Nintendo over te halen om hun consoles ‘groener’ te maken.

Volgens de milieugroepering hebben de consolefabrikanten het niet voor elkaar gekregen om het gifniveau in hun producten te verminderen en beschuldigt het Microsoft, Nintendo en Sony van achterstand op mobiele telefoonfabrikanten en pc-makers.

"Spelconsolefabrikanten zijn ver achter ten opzichte van mobiele telefoon en pc-fabrikanten welke de hoeveelheid gif wel hebben doen afnemen in de afgelopen twee jaar", aldus Zenia Al Hajj, woordvoerder van Greenpeace, "Spelconsoles beschikken over het algemeen over dezelfde hardware als normale computers dus de fabrikanten kunnen nog een hoop meer doen".

Als onderdeel van de campagne heeft Greenpeace een 90 seconden durend filmpje gemaakt waarin legendes van spelletjes van deze producenten zoals Master Chief (Halo), Mario van Nintendo en Kratos (God of War) van Sony, samen strijden voor de prijs van een ‘groenere’ console. Nintendo geeft aan dat het met Greenpeace wil praten maar dat ze wel voldoen aan de Europese standaard. "We zorgen ervoor dat al onze producten voldoen aan de Europese standaarden, welke de hoogste van de wereld zijn", aldus een woordvoerder van Nintendo.

Op een speciale ‘Clash of the Consoles’-site van Greenpeace is het eerder genoemde filmpje te zien en kun je de groenheid van de huidige consoles met elkaar vergelijken. Daaruit blijkt dat Sony het momenteel het best doet, gevolgd door Microsoft en als laatste Nintendo. Tevens kun je via de site een mail sturen naar één van de bedrijven, waarin je ze oproept om hun consoles groener te maken.