1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Greenpeace heeft de decembereditie gelanceerd van haar Guide to Greener Electronics. Nieuwkomers Nintendo en Microsoft brengen het slecht af op de lijst.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de lijst heeft een bedrijf geen enkel punt behaald. Nintendo faalt er volgens Greenpeace in om bekend te maken welke chemicaliën er in hun producten gebruikt worden en om een planning te presenteren voor het uitfaseren van gevaarlijk materiaal.

Microsoft bracht het er tevens niet goed van af. Het bedrijf neemt geen oude hardware aan en schadelijke materialen zijn pas in 2011 uit de producten verdwenen. Sony Ericsson en Samsung kregen beiden een een ruim voldoende, terwijl de milieugroep iets minder te spreken was over Nokia en Motorola die het voorheen beter deden.

Apple haalde vorig jaar het nieuws als milieuonvriendelijkste bedrijf uit de lijst. In deze editie eindigt het bedrijf elfde, dankzij het feit dat in veel nieuwe producten reeds geen schadelijke brandvertragers meer zitten, evenals de belofte van Steve Jobs om voor 2008 geen broom en PVC’s meer te gebruiken.