1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft samen met GameStop een overeenkomst gesloten. Wanneer men op twintig of eenentwintig december een uitverkochte Wii koopt en het volledige bedrag betaalt krijgt men een certificaat mee. Dit certificaat zorgt ervoor dat er ‘ergens in januari’ een Wii opgehaald kan worden.

Afgelopen zaterdag liet Nintendo al weten dat het voor de komende week grote hoeveelheden Wii-consoles richting de Verenigde Staten verscheept en diverse winkels hebben al aangegeven de hele week over flinke voorraden te kunnen beschikken. GameStop heeft echter een exclusieve deal gesloten met Nintendo, zodat klanten van de winkel gegarandeerd een Wii krijgen. Mocht de console uitverkocht zijn, dan moet de klant wachten tot januari, maar dan is hij wel zeker van een exemplaar.

GameStop en Nintendo verwachten dat het programma erg succesvol gaat worden. Op dit moment staat de Wii nog steeds bovenaan wat betreft verkoopsucces. In november werden er 981.000 stuks van de console verkocht. Nintendo kampt echter nog steeds met tekorten, maar heeft dus laten weten dat het er alles aan doet om deze tekorten zo snel mogelijk weg te werken.