1 min

Tags in dit artikel

, ,

Onze zuiderburen zijn het zat. De achterhaalde datalimiten van de Belgische providers zoals Belgacom en Telenet zijn hen al jaren een doorn in het oog.

Daarom organiseert de site tik.be op 30 december een zogenaamde ‘Dag van de download’. De doelstelling van deze dag is om de Belgische providers zoveel mogelijk overlast te veroorzaken om zodoende betere abonnementstypes en afschaffing van de datalimieten af te dwingen, zoals de Nederlanders deze al langer kennen.

Op deze manier wil tik.be een statement maken dat stilstand achteruitgang is. Deze vooruitgang is niet alleen voor de gevorderde gebruiker, zoals de providers stellen. De lichte abonnementen die in België verkocht worden zijn in vergelijking met het buitenland erg duur en kennen een lage datalimiet. Zo worden gebruikers verplicht om over te stappen op duurdere abonnementen, aldus de verklaring op tik.be

Gedurende deze dag zal tik.be diverse suggesties posten om legale content via hun ISP te downloaden, via hun website en/of blog.