1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Oranje Kruis heeft een game beschikbaar gesteld die het voor kinderen mogelijk moet maken om via deze weg meer te weten te komen over het "hoe en wat" van het EHBO. De game is te downloaden vanaf de site van het Oranje Kruis.

De game heeft een naam gekregen die mensen wellicht al aan iets doet denken. Het spel is namelijk gedoopt tot Save Life, wat dus al veel doet denken aan Second Life. Volgens de directeur van het Oranje Kruis, Joost van Linge, moet het spel ook daadwerkelijk gezien worden zoals Second Life. Joost laat ook het volgende weten: "Overigens is eerste hulp wel iets wat je niet kan leren via een boek of beeldscherm, maar je maakt er zo op een leuke manier kennis mee."

Het Oranje Kruis wil door middel van Save Life laten zien dat EHBO behoorlijk nuttig kan zijn. De organisatie wil ook stimuleren dat het leuk kan zijn om aan EHBO te doen.

Het spel bestaat onder andere uit een virtuele ontmoetingsplek. Hier kan een kind zijn/haar ideeën uitwisselen met de buitenwereld. Deze virtuele ontmoetingsplek heeft ook nog meer te bieden. Je kan er ook andere spelletjes spelen.

Het hoofddoel van het spel gaat om de situaties die je succesvol moet doorbrengen. Er wordt steeds bij nagespeelde situaties gevraagd hoe de jeugd deze situaties zouden oplossen.