min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo! heeft op de Consumer Electronics Show een nieuwe homepage voor mobiele apparaten geïntroduceerd. De reden is de hete adem die Yahoo! van Google in de nek heeft.

Al een half jaar is Yahoo! bezig met het verbeteren van applicaties voor mobiele telefoons. Dit komt omdat Google’s Android-besturingssysteem een bedreigende concurrent is voor Yahoo!. Er waren daarom oplossingen nodig om Google voor te blijven. Het aanpassen van het mobiele platform is een grote stap in de goede richting.

Yahoo! Go 3.0, de naam van de nieuwe homepage, is het resultaat van deze verbetering. Het is nu ook mogelijk om zelf plugins te schrijven voor deze service. Ook kunnen gebruikers verschillende modules kiezen waar ze gebruik van kunnen maken. Een aantal internetdiensten die makkelijk te benaderen zijn via Yahoo! Go zijn RSS-feeds, mailbox, fotogalerijen en MySpace.

Yahoo! Go 2.0 wordt al standaard meegeleverd met telefoons van onder andere Motorola en LG. Als het aan Yahoo! ligt, moet Yahoo! Go 3.0 op meer telefoons standaard meegeleverd worden.