1 min

De verkoopcijfers van de PlayStation 3 gaan een stijgende lijn op, ondanks dit heeft Sony toch hun verkoopverwachting naar beneden moeten bijstellen, nu blijkt dat ze de eerdere voorspelling niet zouden gaan halen.

Eerder werd er door Sony verwacht om tegen het einde van de maand maart rond de 11 miljoen PlayStation 3’s te verkopen. Deze verwachting hebben ze inmiddels moeten bijstellen naar 9,5 miljoen omdat er nu al vastgesteld kan worden dat de 11 miljoen niet gehaald gaat worden. Ondanks deze kleine tegenvaller kan Sony toch nog tevreden zijn, de beoogde 10 miljoen verkochte PSP’s zal met gemak gehaald worden, waardoor Sony de verkoopverwachting inmiddels naar 13 miljoen heeft bijgesteld.

Nog meer goed nieuws voor Sony is dat de gamesdivisie waar de PS2, PS3 en PSP onder vallen weer winst hebben gemaakt. Dit is te danken aan de goede hardware en software verkopen van de afgelopen kwartaal. Door de prijsdaling van de PS3 zijn er meer mensen die de console in huis hebben gehaald. De komst van enkele nieuwe games heeft de software verkopen een extra boost gegeven.