1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks een kleine terugval in de verkoop van PlayStation 3-consoles verwacht Sony nog steeds dat het tegen het einde van het gebroken boekjaar op 31 maart tien miljoen PS3’s heeft verkocht. Dat heeft Sony’s CFO Nobuyuki Oneda eind vorige week in een telefonische persconferentie laten weten.

Oneda liet tijdens het telefoongesprek weten dat Sony in de laatste drie maanden van 2008 4,46 miljoen PS3’s heeft verkocht, negen procent minder dan de 4,9 miljoen PS3’s die het in dezelfde maanden van 2007 verkocht. Sony’s financiële baas erkende wel dat de PS3 qua verkoopcijfers achterblijft bij de concurrentie, maar dat het doel van tien miljoen verkochte PS3’s in dit boekjaar nog steeds haalbaar is.

Verder maakte Oneda bekend dat Sony de afgelopen maanden de productiekosten van de PS3 omlaag heeft weten te brengen, waardoor de gamesdivisie van het bedrijf nog steeds winstgevend is. Dat is mede te danken aan de goede softwareverkopen voor de PS3, er gingen in de laatste drie maanden van 2008 40,8 miljoen PS3-games over de toonbank, een stijging van 52 procent ten opzichte van de laatste drie maanden in 2007.