1 min

Tags in dit artikel

, ,

Linus Torvalds, leider van het kernel project van Linux, een van de grootste concurrenten van Microsoft, heeft zich positief uitgelaten over de aankondiging van Microsoft om meer te gaan doen aan open-source.

"Ja, ik maak soms grappen over Microsoft en ze hebben in het verleden inderdaad domme dingen gedaan, maar ik denk dat deze stap er eentje in de goede richting is", aldus Torvalds in een e-mail,

"Had het meer kunnen zijn? Vast. Maar geef hen wat krediet dat ze zich opener opstellen, als is het maar een klein beetje en misschien aangedreven door de uitspraken van de Europese Unie".

De meningen zijn verdeeld over de keuze die Microsoft vorige week heeft gemaakt, maar dit commentaar van Torvalds gaat daar dwars doorheen door zich op deze manier positief uit te laten.

Toch geeft Torvalds zich niet helemaal gewonnen. "Betekent deze wending dat we Microsoft moeten vertrouwen en van hen houden? Nee", aldus Torvalds. "Maar ik zie niet het nut in om een oorlog te starten over iets wat een verbetering is, ook al is het een kleine".