1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op de mailing list van de Linux Kernel-ontwikkelaars is aan Linus Torvalds gevraagd of hij zich voortaan professioneler wil gedragen. Torvalds wil er niets van weten.

Sarah Sharp, een Linux-kernelontwikkelaar van Intel, verzet zich tegen het verbale geweld van Torvalds. Op een mailinglijst maakt Torvalds zich boos dat een andere ontwikkelaar te makkelijk patches accepteert en dat hij zich gedraagt als een ‘deurmat’. Sarah vindt dat Torvalds te ver gaat.

"Geweld, zij het fysieke intimidatie, verbale dreigingen of verbaal misbruik is onacceptabel. Houd het professioneel op de mailinglijst", zo schrijft zij. "Laten we dit op de Kernel Summit bespreken waar we ten minste persoonlijk tegen elkaar kunnen schreeuwen."

Linus reageert op Sharpe en stelt dat professionaliteit alleen leidt tot valse beleefheid: "Want als je me vraagt om me ‘professioneel te gedragen’, kan ik je zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben. Ik zit nu thuis in mijn kantoor met een badjas aan. Net als dat ik ook geen das zal dragen ga ik niet mee in de valse beleefdheid, het liegen, de kantoorpolitiek en het backstabben, de passief-agressieve houdingen en de buzzwords. Want dát is waar "professioneel gedrag" toe leidt."

Torvalds boot ten slotte koekjes aan als Sarah zich wilde voegen bij de "dark side" en breidde zijn uitleg waarom het goed is om soms boos te worden uit. Naar zijn mening wordt hij alleen boos op mensen die beter zouden moeten weten.

Eerder stak Linus zijn middelvinger op naar NVIDIA, een actie die leek te helpen.