1 min

Tags in dit artikel

, ,

Belgische eBay-gebruikers kunnen zich vanaf deze week inschrijven op de veilingsite door middel van hun elektronische identiteitskaart. De methode komt bovenop de bestaande opties: met een kredietkaart, vaste lijn of met de post.

Gebruikers kunnen zich inschrijven door hun kaart te verbinden met de computer door middel van een al dan niet ingebouwde kaartlezer. Op die manier kan eBay de identiteit van haar gebruikers controleren. Wie zich heeft ingeschreven met zijn elektronische identiteitskaart, krijgt naast zijn naam de vermelding ‘ID Verified’. Gebruikers moeten zich slechts één maal aanmelden met hun elektronische identiteitskaart, daarna gebeurt het inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Het initiatief is een opzet van Certipost, een gemeenschappelijke dochter van De Post en Belgacom. Certipost is gespecialiseerd in het beveiligd uitwisselen van gegevens en dit is dan ook één van de eerst grote projecten waarbij nuttig gebruik gemaakt wordt van de Belgische elektronische identiteitskaart.