1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat deze week, tot groot genoegen van vele gamers, bekend werd gemaakt dat de Xbox 360 een fikse prijsdaling heeft gekregen, verwachten analisten nu dat Sony binnen afzienbare tijd met een tegenzet zal komen.

Nu Microsoft een enorme prijsdaling heeft doorgevoerd, zal dit zeker grote invloed gaan hebben op de verkoopcijfers van de next-gen consoles. Door de enorme populariteit van de Wii, heeft Nintendo momenteel niets te vrezen. Voor de PlayStation 3 kan de prijsdaling van de 360 echter wel slecht uitpakken. Sony vreest namelijk dat door de nieuwe prijzen van de Xbox 360, mensen nu sneller voor de Xbox 360 kiezen dan voor de PlayStation 3.

Analisten verwachten daarom dat Sony binnen afzienbare tijd de prijs van de PlayStation 3 noodgedwongen moet gaan verlagen. Naar verwachting zal de PS3 met een adviesprijs van 400 euro niet bij kunnen benen met de Xbox 360, die voor respectievelijk 370(Elite), 270(Premium) en 200(Arcade) euro verkocht worden. Sony wil echter wel zolang mogelijk aan de huidige adviesprijs van 400 euro vasthouden. Pas als de verkoopcijfers van de PS3 er echt onder gaan lijden zal een prijsdaling gaan volgen.