2min

Tags in dit artikel

, , ,

Mozilla-kopstukken hebben in een gesprek met verschillende technologie-weblogs aangegeven dat volgens de huidige planning de definitieve versie van Firefox 3 in juni op de markt zal komen.

Volgens Vice President of Engineering Mike Schroepfer zal de eerste Release Candidate begin mei in de handen van gebruikers komen, gevolgd door nog twee Release Candidates (RC’s) in de periode tussen mei en juni. De RC1-fase is volgens Schroepfer het uitgelezen moment voor ontwikkelaars om hun extensies met Firefox 3 compatibel te maken.

Hij voegt er aan toe dat de vijfde bèta die voor volgende week gepland staat ook daadwerkelijk de laatste zal zijn. Direct daarna zal men naar de eerste Release Candidate toe werken. In tegenstelling tot de tijd tussen bèta’s zal de tijd tussen bèta 5 en de eerste RC groter zijn. Volgens Schroepfer om iedereen de kans te geven feedback te geven op de browser.

Hoewel de bèta’s voor iedereen beschikbaar zijn benadrukt het Mozilla-team dat deze voor ontwikkelaars en testers bedoeld zijn. De RC’s echter zullen ook voor gewone gebruikers bedoeld zijn en Mozilla verzoekt mensen dan ook om deze tegen de tijd dat Mozilla ze vrijgeeft de RC’s uitgebreid te testen en bovendien feedback te geven.

Waar Safari onlangs nog een 100-procent score in de Acid3-test wist te behalen, moet Firefox 3 het nog altijd doen met ongeveer 70%. Volgens Mozilla-CEO John Lily zal Firefox 3 nog voor de definitieve release ook de Acid3-test volledig weten te voltooien.