1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Regelmatig geeft Mozilla nieuwe beta-versies van Firefox 3 vrij. Met elke nieuwe versie wordt de browser weer veiliger, sneller en verfijnder. Maar wanneer kunnen we de definitieve versie verwachten? Reuters sprak met Mike Schroepfer, vice-president Engineering van Mozilla.

Begin deze maand kwam de vierde bèta uit van Firefox 3, en een vijfde staat in de planning voor volgende week. Deze vijfde versie zit weer boordevol verbeteringen op het gebied van stabiliteit en veiligheid.

Na de laatste bèta komt de fase waarin Mozilla Release Candidates uitgeeft. In deze fase worden de laatste plooien gladgestreken waarna de definitieve lancering plaats zal vinden. Dat zal ergens in juni gebeuren.

Volgens Schroepfer moeten gebruikers zich vrij voelen om de beta uit te testen. "In veel opzichten is Firefox 3 stabieler dan welke browser ook". Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de site van Mozilla nu nog waarschuwt voor het gebruik van vroege versies van Firefox en dat ze alleen bedoeld zijn voor testers en ontwikkelaars. Maar Mozilla is van plan om de site aan te passen en de waarschuwing te verwijderen.