min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gisteren kondigde EA de release datum en prijs van Rock Band in Europa aan. Wat velen vast niet ontgaan zijn, is dat de Europese versie van Rock Band in vergelijking met de Amerikaanse versie, veel duurder is. Dit tot ongenoegen van veel Europese gamers.

Zoals eerder ook al werd gemeld, zal Rock Band in zijn geheel voor een prijs van 240 euro verkocht worden. Terwijl in Amerika je voor hetzelfde pakket slechts 107 euro kwijt bent. De enorme prijsverschil zorgde daarom dan ook voor veel opschudding onder de Europese gamers. Rock Band ontwikkelaar Harmonix voelde zich daarom dan ook genoodzaakt om een verklaring af te leggen voor de hoog uitgevallen prijs.

Rob Kay van Harmonix geeft als reden aan dat de invoerbelasting in Europa erg hoog is, waardoor elektronica producten in Europa nu eenmaal duurder zijn. Hij begrijpt ook wel dat dit geen excuus mag zijn voor de hoge prijs en snapt dan ook dat hierdoor veel mensen zullen afhaken. Toch blijft hij erbij dat de hoge prijs van Rock Band rechtvaardig is. Rock Band is volgens hem niet zomaar een normale game, het biedt spelers namelijk een totale nieuwe speelervaring aan die geen ander spel ze dit kunnen bieden. Voor wie 240 euro toch net iets te duur is kan ook ervoor kiezen om gewoon de instrumenten los te kopen.