1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Geplande leveringen van Apple Macs voor scholen van het New York’s City Department of Education (DOE) zijn tijdelijk opgeschort vanwege verbindingsproblemen met het draadloze internet van de deelnemende scholen.

De AirPort-problemen komen voor in de laatste versie van Mac OS X, beter bekend als Leopard, en zijn vooralsnog niet opgelost. De aanstaande 10.5.3-update zou de problemen moeten verhelpen, maar tot Apple de update vrijgeeft weigert de DOE als overkoepelende organisatie voor de scholen de levering van de aangekochte Macs.

Apple heeft in een email aan de organisatie haar excuses aangeboden en verzekert de problemen zo snel mogelijk op te gaan lossen. In de tussentijd kunnen scholen wel nieuwe Macs bestellen en ook biedt een woordvoerder van Apple de mogelijkheid om de scholen te helpen met Macs die gewoon middels een ethernetkabel aangesloten kunnen worden.

De derde update voor Leopard – die naar verluidt de problemen op zal lossen – staat volgens ingewijden nog steeds gepland voor (eind) deze maand. Het totale aantal bugfixes bereikte deze week al het aantal van 150 en vermoedelijk zal dit nog verder oplopen.