Apple heeft enkele eigenaars van de nieuwe MacBook Air uitgenodigd om een update voor de WiFi-module van de laptop uit te testen. Gebruikers klaagden direct na de lancering over problemen met de WiFi-verbinding van de dunne laptop.

Om de bug definitief te pletten heeft Apple de hulp ingeschakeld van de gebruikers. Middels WiFi Update 1.0 moeten de problemen tot het verleden horen. Gebruikers die in aanmerking komen om de update te testen ontvangen van Apple een bericht waarin staat vermeld dat ze de update mogen uitproberen en dat feedback wordt gewaardeerd.

De problemen met de nieuwe MacBook Air vinden plaats wanneer verbinding wordt gelegd met een WiFi-netwerk. Een tijdelijke oplossing bleek al te schuilen in het veranderen van de DHCP- en MTU-instellingen van de router, maar desalniettemin moet er ook een definitieve oplossing komen.

Of ook de ondersteuning voor 802.11ac-netwerken op de schop wordt genomen is onbekend, vorige week bleek dat de MacBook Air onder Windows 8 aanzienlijk hogere snelheden behaalt dan met Mac OS X.