Adobe lanceert Creative Cloud Express voor simpelere editing tools

Adobe lanceert Creative Cloud Express voor simpelere editing tools

Adobe komt met de mobiele app Creative Cloud Express voor het ontwerpen en publiceren van content. De tool moet het creatievelingen mogelijk maken ‘on-the-fly’ content te ontwikkelen.

De mobiele app helpt contentspecialisten via een drag & drop-interface rijke multimediacontent aan te maken en verspreiden. Denk aan het maken van social media posts en verhalen, uitnodigingen of marketingmateraal als logo’s, flyers en banners.

De mobiele app combineert diverse Adobe-technologie in een enkele oplossing. Zo beschikt het over Sensei AI-technologie en de grote Adobe asset-libraries. Hiermee krijgen de mobiele gebruikers toegang tot duizenden templates van hoge kwaliteit, 20.000 premium Adobe fonts en 175 miljoen Adobe stockbeelden.

De verschillende assets en templates kunnen worden aangepast met het Adobe Sensei AI- en machine learning platform. Met Quick Actions zijn bijvoorbeeld achtergronden te verwijderen, video’s zijn in omvang aan te passen en samen te voegen en bestaande videobestanden zijn in geanimeerde GIF-bestanden om te zetten. Daarnaast kunnen gebruikers ook andere Photoshop-werkzaamheden uitvoeren.

Voor het delen van content beschikt de mobiele app over veel deelmogelijkheden via de ingebouwde social media en content planningstool van het recent overgenomen ContentCal.

creative-cloud-express-2

Gratis en betaalde versie

De mobiele app Creative Cloud Express is nu beschikbaar in de Apple App Store, Google Play en de Microsoft Store. De gratis versie heeft duizenden templates en assets beschikbaar en een beperkte collectie van Adobe stockbeelden uit de gratis collectie. Ook heeft deze versie basisfunctionaliteit voor het bewerken van foto’s en 2 GB aan cloudstorage.

De betaalde premiumversie heeft alle voordelen van de gratis versie, met daarbovenop uitgebreidere functionaliteit en mogelijkheden. Denk aan toegang tot de hele Adobe-verzameling van templates, ontwerp-assets, stockfoto’s en fonts. Ook heeft deze versie uitgebreide fotobewerkingsfunctionaliteit en de mogelijkheid eigen branding en logo’s toe te voegen. Ook kunnen gebruikers met hun Creative Cloud Libraries-account een eigen verzameling templates beheren. De beschikbare cloudstorage is voor deze versie 100 GB. Voor 2022 staat ook nog een Enterprise en teams-versie op de rol.