min

Tags in dit artikel

, , , ,

In navolging op de woensdag vrijgegeven 10.5.3-update voor Mac OS X Leopard, heeft Apple ook de ontwikkelaarscommunity voor de iPhone van een nieuwe bèta van de softwaredevelopment-kit voorzien.

De inmiddels zesde iteratie van de SDK voor iPhone en iPod Touch komt slechts twee weken voor de Worldwide Developers Conference (9 juni) plaatsvindt en ongeveer een maand voor de definitieve release eind juni. Het lijkt erop dat Apple de laatste hand aan de software aan het leggen is.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe software, die naast de ontwikkeltools ook een nieuwe bètafirmware bevat, is dat deze de derde Leopard-update vereist om goed te kunnen functioneren. Vermoedelijk brengt de update bepaalde wijzigingen aan die essentieel zijn voor de SDK.

Verder bevat de nieuwe SDK enkele ‘hints’ naar de aankomende 3G-iPhone die Apple naar verwachting ook op 9 juni zal introduceren. Uit onderzoek van MacRumors en zijn lezers blijkt dat de SDK een mysterieus nieuw iPhone-icoon bevat, dat enkele verschillen vertoont met het huidige icoon. Dit zou kunnen duiden op een lichte redesign van het inmiddels zeer gewilde apparaatje.

[b]Links: Het originele iPhone-icoon | Rechts: Het ‘nieuwe’ iPhone-icoon[/b]

Ook bevat de SDK twee strings die naar de 3G-functionaliteit verwijzen. Deze melden dat het huidige gesprek afgebroken wordt wanneer de 3G-functionaliteit in- of uitgeschakeld wordt.

De SDK samen met de 2.0-firmware worden volgens Apple eind juni vrijgegeven. iPod Touch-gebruikers moeten vanwege Amerikaanse wetgeving een klein bedrag voor de firmware-update betalen. Voor de iPhone-gebruikers zal de firmware gratis zijn.