2min

Tags in dit artikel

, , , ,

In navolging op onze berichtgeving op het verlopen van de beta-firmware voor de iPhone en iPod Touch heeft Apple dezelfde dag nog een nieuwe versie van het iPhone-OS vrijgegeven. Naast de nieuwe firmware heeft Apple ook een derde bètaversie van de Software Development Kit (SDK) aan ontwikkelaars, die aan het iPhone Developer Program deelnemen, vrijgegeven.

De firmware, met versie 5A240d, bevat een aantal bugfixes en daarnaast nieuwe functionaliteiten die zich richten op de ondersteuning van Exchange. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om ontvangen en accepteren van uitnodigingen, zoeken naar contacten, auto-aanvullen van emailadressen en het opzetten van een Exchange-account middels Autodiscovery, onderdeel van Exchange 2007.

Volgens AppleInsider hebben de makers van de ZiPhone-jailbreak en -unlocktool ontdekt dat de nieuwe firmware een scriptje bevat dat de chipset van het toestel identificeert. De originele chipset heet SGOLD2, echter bevat het script een verwijzing naar SGOLD3, wat volgens hen duidt op een 3G-chipset. Dit voedt opnieuw de geruchten over een aankomende 3G-update voor de iPhone.

Zij weten tevens te melden dat de nieuwe chipset-software ondersteuning biedt voor WCDMA, een soortgelijke 3G-technologie benodigd voor Aziatische landen zoals Japan en Korea. Eerder al gaven analisten aan dat Apple’s geplande uitrol van de iPhone in Azië 3G-ondersteuning vereist.

Wat er precies aan de SDK veranderd is, is niet bekend. De definitieve versies van zowel de SDK als de firmware staan gepland voor juni dit jaar. De iPhone-update zal gratis zijn, voor de iPod Touch moeten gebruikers een klein bedrag betalen. Dit is vanwege de Amerikaanse wetgeving die bepaalt dat updates voor producten (in het geval van de iPod Touch) niet gratis mogen worden gedistribueerd.