1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken en SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) hebben deze week nieuwe afspraken gemaakt en vastgelegd in een convenant. Een van de afspraken is dat de uitgifte en registratie van nl-domeinnamen in Nederlandse handen blijft.

Volgens Heemskerk spelen de 2,9 miljoen geregistreerde domeinnamen een belangrijke rol in het economisch verkeer in Nederland. "Domeinnamen maken het mogelijk dat consumenten, bedrijven, instellingen en de overheid kunnen internetten en communiceren via het web", aldus Heemskerk.

Heemskerk gaat verder: "Van de door Nederlanders gebruikte domeinnamen eindigt zo’n 70% op .nl. Het .nl-domein is inmiddels uitgegroeid tot het vierde grootste landendomein ter wereld. Betrouwbaarheid van het .nl-domein is dan ook van groot maatschappelijk en economisch belang."

Een van de andere afspraken is bijvoorbeeld dat de Staat er zorg voor zal dragen dat de uitgifte van domeinnamen snel overgedragen zal worden in het geval dat SIDN door technisch falen hier niet meer toe in staat is.