ICANN, de organisatie die de controle heeft over alle internetadressen, zal snel iedereen in staat stellen om een eigen topleveldomein aan te maken. Het plan om topleveldomeinen voor iedereen beschikbaar te maken is namelijk goedgekeurd.

"Dit is een historische resolutie," aldus ICANN-voorzitter Peter Dungate Thrush tijdens een conferentiegesprek met verslaggevers, vlak na de bijeenkomst in Parijs. "Je moet dit zien als een belangrijke verandering, net zo belangrijk als de beslissing van Margaret Thatcher om de telecommarkt in Engeland te liberaliseren. Dit is een beslissing om de TLD-ruimte te liberaliseren."

ICANN schat dat het begint met het verwerken van aanvragen in april of mei van begin volgend jaar. De aangepaste domeinextensies zullen dan waarschijnlijk verschijnen in het vierde kwartaal van 2009 voor iedereen die genoeg geld ervoor over heeft. Eerder keurde ICANN al andere topleveldomeinen goed als .eu.

Ook heeft de organisatie toegezegd om topleveldomeinen van landcodes sneller beschikbaar te maken. Sommige landen, zoals Rusland, China en Saudi Arabië, hebben dit erg snel nodig omdat zij een afwijkend alfabet hebben. Zo zal de landcode van Rusland binnenkort niet alleen .ru zijn, maar ook beschikbaar zijn in het cyrillisch.

Om voor alle niet-Latijnse landen een specifieke landcode te maken zou twee jaar in beslag nemen. Vooral het opstellen van het beleid van deze karakters wordt erg moeilijk. Het internet heeft tevens altijd vertrouwd op tweeletterige landcodes in het Engels.