1 min

Diablo III komt uit voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Dat kondigde Blizzard’s vice-president Chris Metzen aan tijdens een gastoptreden op Sony’s PlayStation 4-evenement dat vannacht plaatsvond.

Een verrassing van Blizzard Entertainment verfraait het uitzicht op het aanbod van games voor de PlayStation 4 van Sony. Met de aankondiging van Diablo III voor de PlayStation 3 en PlayStation 4 is voor het eerst sinds lange tijd dat de softwareproducent besluit om games te maken voor een PlayStation-platform.

Zowel de huidige PlayStation 3 als de vers aangekondigde PlayStation 4 kunnen uitkijken naar het debuut van Blizzard’s Diablo III. Chris Metzen onthulde dat de consoleversie de langverwachte fullscreen coöp-mode voor maximaal vier spelers ondersteunt. Beelden van de game zijn niet vrijgegeven, maar de vice-president zegt meer te laten zien op het PAX East-evenement dat later dit jaar plaatsvindt.

Of de PlayStation de enige console zal zijn waarop Diablo III uitkomt valt nog te bezien, maar deze eerste stap is wel een hele grote voor gamers die liever op een console aan de slag gaan dan op een PC.