Softwareontwikkelaar Elfsquad uit Drachten heeft een deal weten te sluiten met Coca-Cola voor het leveren van CPQ-software. Met deze technologie kunnen bedrijven in korte tijd gedetailleerde en gepersonaliseerde offertes samenstellen.

Elfsquad levert CPQ-software voor het uitbrengen van offertes. Met de cloudgebaseerde software kunnen bedrijven brochures met informatie op maat genereren. De brochures bevatten rijke productinformatie en afbeeldingen en geven klanten op die manier aan wat zij precies krijgen geleverd. De offertes kunnen slechts met een aantal klikken worden geproduceerd, wat het hele offerteproces versnelt. Hiermee wordt ook het hele pre-productieproces versneld, wat uiteindelijk in het hele verkoop-, productie- en leverproces meer tijdswinst oplevert.

Coca-Cola nu ook klant

Elfsquad kan nu ook Coca-Cola tot zijn afnemers rekenen. Het merk was op zoek naar een softwarepartner voor de koelers die het aan bedrijven verkoopt. Met de software moeten alle gebruikers de ideale koeler voor hun situatie, continent en regio kunnen vinden. Met behulp van guided selling worden deze gebruikers stap voor stap door het proces geleid richting een foutloze configuratie.

De CPQ-software van Elfsquad bleek na een testtraject hiervoor de meest ideale oplossing. Naast de implementatie wordt er nu ook onderzocht of andere bedrijfsonderdelen van Coca-Cola hun voordeel kunnen doen met de CPQ-oplossing van Elfsquad.

Internationale uitbreiding

Met de deal met Coca-Cola zet de Friese softwarespecialist een stap naar de Verenigde Staten. Ook wil de softwarespecialist straks in Europa gaan uitbreiden.