Loft Labs lanceert een software development kit (SDK) voor vcluster plugins. De SDK stelt ontwikkelaars in staat om virtuele Kubernetes clusters op detailniveau te automatiseren.

Vcluster virtualiseert Kubernetes clusters. Virtuele clusters worden op afzonderlijke API servers gehost. Beheerders hebben geen machtiging voor host clusters nodig om virtuele clusters te beheren. Dit stelt organisaties in staat om het beheer van Kubernetes clusters te decentraliseren. Dat kan goedkoper uitpakken. Vandaar wordt vcluster regelmatig gebruikt om de operationele kosten van multi-tenant Kubernetes management terug te dringen.

Vandaag introduceerde Loft Labs een SDK voor vcluster plugins. Vcluster plugins draaien tussen virtuele clusters en host clusters. De plugin spiegelt het gedrag van een virtuele cluster naar de host cluster. Hoewel vcluster altijd op plugins heeft gedraaid, hadden gebruikers geen gangbare manier om de logica van plugins aan te passen. Dat verandert met de komst van de SDK.

Vcluster plugin SDK

De SDK maakt het mogelijk om vcluster plugins te ontwikkelen. Plugins stellen ontwikkelaars in staat om de logica van vcluster met enkele coderegels aan te passen, zonder naar de volledige broncode van vcluster om te hoeven kijken. Een plugin draagt vcluster bijvoorbeeld op om te reageren op gebeurtenissen. Denk aan het vrijmaken van capaciteit na een gebeurtenis in een gecontaineriseerde app.