2min

Tags in dit artikel

De meeste mensen kennen Uitzending Gemist en RTL Gemist wel. Dit waren een tijdje terug de enige tv-sites van Nederland. SBS heeft daar echter verandering in gebracht, want de zender heeft sinds kort een nieuwe tv-site gelanceerd waar verscheidene programma’s van alle zenders uit Nederland, die al eens op televisie zijn geweest, nog een keer bekeken kunnen worden, namelijk Programma Gemist.

Doordat er ook programma’s van andere zenders gebruikt worden lijkt de site niet op de eerder verschenen sites. Uitzending Gemist houdt zich namelijk alleen maar bezig met Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3. RTL Gemist houdt zich, zoals vanzelfsprekend, bezig met de programma’s die mensen gemist hebben op de RTL-zenders.

Op dit moment beschikt de site nog niet echt over een design, maar de site werkt al wel goed en is dus functioneel. Men kan programma’s zoeken op alfabet, maar men kan programma’s ook zoeken door een zender uit te kiezen. Als er voor een bepaalde zender gekozen wordt komen er programma’s tevoorschijn op een andere site die op die zender worden uitgezonden. Op dit moment staan enkele programma’s van Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL 4, NET 5, RTL 5, SBS 6, Veronica, RTL 7, RTL 8 en Het Gesprek op de site.

Thomas van de Weerd, internetmanager bij SBS, laat weten dat het idee spontaan bij SBS opkwam. "Dus zijn we gewoon aan de slag gegaan. Wij denken dat er veel potentie is voor een startpagina waar je alle zenders en populaire programma’s vindt. Een site die de consument netjes doorstuurt naar de gemiste afleveringen binnen de programma omgeving van de omroep. De website zal zich uiteraard verder ontwikkelen de komende tijd", aldus Thomas van de Weerd.